... słodkie, ale warte grzechu
...
Składniki:
BISZKOPT:
5
jaj,
czubata szkl. mąki,szkl. cukru,
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia,
czubata łyżka kakao.
Gdy ostygnie musimy przekroić na pół.
MASA CHAŁWOWA:
200
g chałwy waniliowej,
4
żółtka,łyżka mąki ziemniaczanej,
szkl. mleka,
kostka masła.
Żółtka
mieszamy z 0,5 szkl mleka, dodajemy mąkę i gotujemy z tego budyń.
Masło ucieramy z chałwą i zimnym budyniem.
MASA CZEKOLADOWA:Masło ucieramy z chałwą i zimnym budyniem.
3
łyżki cukru pudru,
kostka masła,tabliczka gorzkiej czekolady.
4 duże bezy,
polewa czekoladowa.
Jeden
placek smarujemy chałwą, posypujemy 3 pokruszonymi bezami.
Wykładamy masę czekoladową i przykryć drugim plackiem.
Polewamy polewą i posypujemy pozostałą pokruszoną bezą.
Wykładamy masę czekoladową i przykryć drugim plackiem.
Polewamy polewą i posypujemy pozostałą pokruszoną bezą.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz