Spaghetti z tuńczykiem
Pyszne, szybkie aromatyczne danie
z makaronu, pomidorów i tuńczyka.
Składniki:
makaron
spaghetti
200 g pomidorów krojonych z puszki (1/2 puszki)
100 g tuńczyka w
sosie własnym (1/2 puszki)
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki
cukru
szczypta suszonej papryczki chilli
sól
pieprz
świeża
bazylia
Makaron gotujemy al dente.
Cebulę i czosnek
obieramy i drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę,
czosnek i czekamy aż się zeszklą.
Dodajemy pomidory z puszki, cukier,
chilli, sól, pieprz i razem gotujemy ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Dodajemy tuńczyka, mieszamy i chwilę dusimy. Następnie dodajemy ugotowany
makaron i wszystko razem mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą,
pieprzem.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz