Francuskie blyskawiczne ciasteczka
Składniki:
ciasto
francuskie
brzoskwinie
białko
Ciasto rozwijamy, składamy na pół (by podwoić jego
grubość - na zdjęciu ciasteczka zrobione bez składania, wyszły cieniutkie ale za
to było ich więcej!J) i wycinamy w nim kwadraty tak duże jak chcemy -
ważne by pomieściły połowy brzoskwiń - jeśli brzoswinie są duże kroimy je na
cztery.
Oczywiście jeśli ciasto mamy mrożone czekamy aż się rozmrozi J
Każdy kwadracik układamy na blaszce wyłożonej
papierem do pieczenia, smarujemy białkiem kładziemy połówke lub ćwiartkę
brzoskwini i wstawiamy do nagrzanego do 200st C piekarnika (z termoobiegiem
180st C) na około 10-15 minut do uzyskania złotego koloru.
I już.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz