Skrzydełka pieczone
Składniki:
6-8 szkrzydełek
1 łyżka ostrej
musztrady
1 łyżka ketchupu
1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju
3
zmiażdżone ząbki czosnku
papryka słodka, ostra, majeranek, bazylia, czosnek
granulowany
Musztardę, ketchup, oliwę i przyprawy mieszamy ze
sobą i smarujemy każde skrzydełko dokładnie. Odkładamy do pojemnika (najlepiej
na całą noc) żeby się przegryzły z bejcą.
Nagrzewamy piekarnik do 180-200 st,
ukladamy skrzydełka na blasze, smarujemy dodatkowo pozostalą w pojemniku bejcą,
która spłynęla z mięsa i pieczemy około 40-60 min.
CIEKAWOSTKA: do marynaty można jeszcze
dodać łyżke miodu jak ktoś lubi :)
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz